Ski-Line Homepage Corona update

Zorgeloos en voorbereid op wintersportvakantie in 2020-21

Dat reizen na corona (covid-19) nooit meer hetzelfde zal zijn, kunnen we moeilijk geloven. Het is onze vrijheid, onze ontspanning en een onophoudelijke lokroep naar ontdekking. Daarentegen zijn we er wel rotsvast van overtuigd dat het boeken van een reis en de keuze van de reisorganisatie nooit meer hetzelfde zal zijn. Angst om te boeken is een hedendaagse realiteit, maar deze nemen we graag bij je weg. Ontdek waarom je zorgeloos jouw volgende wintersportvakantie kan boeken bij Ski-line en hoe je veilig en voorbereid op wintersportvakantie kan vertrekken.

Hoe zien wij het winterseizoen en skivakantie in 2020-21?
Met ingang vanaf 15 juni 2020 is toerisme, m.a.w. een niet-essentiële reis, opnieuw toegestaan in de Europese Unie, Schengen en het Verenigd Koninkrijk. Een verademing na een periode van bijna drie maanden waarin we genoegen moesten nemen met de muren van onze warme thuis onder onze nieuwe strijdkreet ‘Blijf in uw kot!’. De reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken blijven wel van kracht wat dus ook meteen duidelijk maakt dat de impact en de gevolgen van het coronavirus (covid-19) nog voelbaar zullen zijn tijdens het winterseizoen 2020-21. Klare taal, eenduidige communicatie en flexibiliteit zijn de drie kernwaarden die we vooropstellen om er samen met jou een succesvol winterseizoen van te maken. Zodoende het coronavirus (covid-19) steeds een stap voor te zijn, hebben we intern de ‘Ski-line corona taskforce’ (afgekort: ‘SCT’) opgericht. Ons team travel professionals en experts volgen de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet op. Niet alleen op onze bestemmingen, maar ook in eigen land. Zowel voor, tijdens als na jouw reis. Daarmee engageren we ons voor de volle 100% om te voldoen aan alle reglementeringen voor alle Belgische en Nederlandse wintersporters die met ons naar de wit besneeuwde Alpenreuzen trekken in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.
Waarom zou ik nu reeds mijn skivakantie boeken in zulke tijden van onzekerheid?
We worden er dagelijks mee geconfronteerd en de corona updates op de verscheidene media kanalen vliegen ons om de oren. Je zou voor minder boekings-angst hebben! Zoek je een reis om te boeken, dan is het in deze tijden van onzekerheid enorm belangrijk dat je het nodige onderzoek voert naar de geldende boekings- en annulatievoorwaarden. Zo kan je genieten van vroegboekkortingen, zonder dat je slapeloze nachten tegemoet gaat uit angst jouw zuurverdiende centen te verliezen. Laat dat meteen het grootste argument zijn om jouw volgende skivakantie te boeken bij Ski-line. Zo beschik je enerzijds altijd over een cashback garantie in geval van een negatief reisadvies (code rood), maar ook in geval van een verplichte quarantaine bij aankomst in het land, de regio of de stad van bestemming (code oranje met voorwaarden). Anderzijds bieden we je de mogelijkheid om onze SkiZEN verzekering bij te boeken, waarmee je ongeacht de reden kosteloos kan annuleren tot 24 uur voor afreis. Kort samengevat wilt dat zeggen dat je voorbereid bent op elke situatie, positief of negatief. Ontdek er alles over in onze FAQ.
Zullen er extra maatregelen getroffen worden in de skigebieden?
Na meermaals overleg te hebben gepleegd met de betrokken autoriteiten in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland heeft men ons reeds kunnen bevestigen dat de skigebieden de deuren zullen openen komend winterseizoen 2020-21. Belangrijk om weten is dat Ski-line deel uitmaakt van de Travelfactory / La Compagnie des Alpes Group. De n°1 wereldwijd in de uitbating van skigebieden en de n°1 van Europa in de vrijetijdsindustrie. We zitten als het ware aan de bron voor het verkrijgen van de laatste informatie omtrent de opening van een aantal van ’s werelds bekendste skigebieden. Bij een opflakkering van het coronavirus in één van de skigebieden ten belope van het winterseizoen, zal er kordaat worden opgetreden met vb. een lagere capaciteit op de skiliften, een kleiner aantal verkochte skipassen, social distancing zowel op de skiliften als in het dorp, verplichten van het dragen van een mondmasker of equivalent, enz. Alles om het skigebied, het dorp en al z’n faciliteiten zo corona-proof te maken en jouw veiligheid, samen met die van jouw medereizigers, te kunnen blijven waarborgen.
Wat zijn de drukste vakantieweken van winterseizoen 2020-21?
De drukste vakantieweken beperken zich niet enkel tot de Belgische of Nederlandse schoolvakanties. In de wintersport dien je rekening te houden met de schoolvakanties van zowat heel Europa. Moeilijke opgave, maar we hebben het je even gemakkelijk gemaakt door het totaaloverzicht in een overzichtelijke grafiek te verwerken. skiline grafiek winter Vanaf winterseizoen 2020-21 openen we de volledige kalender in ons aanbod! Zo kan je kiezen voor vertrekdata tussen 4 december 2020 met de opening van het skigebied Les Deux Alpes tot en met de sluiting van het skigebied Val Thorens met het Dutchweek festival op 7 mei 2021. In weekformule (7- tot 10-daagse reizen), maar ook in shortskiformule (3- tot 6-daagse reizen).
Ik wil op vakantie met mijn bubbel, kan dat?
We zijn ondertussen vertrouwd geraakt aan het concept van de zogenaamde bubbels. Eerst was het wat wennen, maar na verloop van tijd kregen we er zo’n plezier in om af en toe eens te wisselen van bubbel dat we een heel nieuw concept van reizen hebben opgenomen in ons aanbod: bubbelreizen! Op zoek naar grote chalets of chalet-appartementen om samen met familie of vrienden op skivakantie te vertrekken? Klik op CHALETS en ontdek onze grootste kamertypes tot wel 20 personen op een aantal van onze nieuwe bestemmingen. Enkel voor jou en jouw bubbel, gecombineerd met het samenzijn in kleine groepen op de kleinere en daarmee ook intiemere bestemmingen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven?

Je kan in 99% van de gevallen meteen het antwoord op al jouw vragen terugvinden op onze FAQ. Wordt je liever door ons op de hoogte gehouden van de laatste weetjes en belangrijke informatie omtrent onze reizen? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief via de link hieronder.

Subscribe to our newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Boek onbezorgd jouw wintersport

Naast flexibele annulatievoorwaarden beschikken we sinds dit jaar ook over een annulatieverzekering waar je helemaal ‘zen’ van wordt bij het boeken van jouw eerstvolgende wintersportvakantie. Met onze SkiZEN verzekering, ben je zeker van een kosteloze annulatie tot 24 uur voor afreis, ongeacht de reden waarvoor je moet of wenst jouw geboekte wintersportvakantie te annuleren.⁠

meer weten over SkiZEN verzekering