Boek nu!

Bardonecchia Italiƫ

Bardonecchia hoogte

2807 m

Dorp hoogte

1312 m

lengte groene piste

0

lengte blauwe piste

50

lengte rood piste

43

lengte zwarte piste

7

100 km

snowpark
Bardonecchia
Bardonecchia
Bardonecchia
Bardonecchia
<
>

Dorp

Bardonecchia

Voormalig epicentrum van de Olympische Winterspelen van Turijn 2006

Bardonecchia is een dorp met internationale bekendheid nadat de Olympische Winterspelen van Turijn 2006 hier zijn neergestreken. Tegenover de skistations in Frankrijk, geniet je hier van de voordelen van een echt dorp. Niet alleen komt hier een rechtstreekse TGV vanuit Brussel-Zuid toe in het treinstation van Bardonecchia, je kan hier naar hartelust shoppen in de vele winkels en genieten van de Italiaanse cucina. Een echte Italiaanse koffie in de ochtend, een overheerlijke pizza als lunch en een zinnenprikkelend wijntje bij het diner 's avonds houden de energiereserves hoog.

Makkelijk te bereiken

Neem je liever de eigen wagen dan de bus of de TGV? Dan zit je hier helemaal goed. Het dorp is gelegen op een hoogte van 1312m, net over de Italiaanse grens naast de bekende Tunnel de Fréjus. Geen lange bergklim te ondernemen, je rijdt zo het dorp binnen van op de autostrade. Je vindt eveneens overal gratis parking in de directe nabijheid van de pistes, de skiliften en de accommodaties.

Prijs-kwaliteit

In Bardonecchia vind je meerdere betaalbare accommodaties die steeds meer ruimte verschaffen als de gekende Franse kruipkoten. Door z'n ligging op slechts 30-35min rijden van het immense skigebied Via Lattea (400km pistes), is onze dagtrip naar dit skigebied de moeite waard!

Crazy après-ski

Nog nooit in Italië geweest? Schrik om de gekende Franse of Oostenrijkse après-ski te missen? Do NOT be afraid! Met Ski-line hebben we hier ons eigen après-ski terras OP de pistes. Je skiet zo tot aan de bar en we geven er een lap op. Ben je dus iemand die graag z'n dansbenen bovenhaalt? Je bent aan het goede adres hier in la bella italia!

Gebied

Bardonecchia

Het is 'Bardo' voor de vrienden

Bardonnechia is een relatief onbekende plaats bij wintersporters uit Nederland en België. Je vraagt je af waarom? In ‘Bardo’, voor de vrienden, komt al het goede van Frankrijk (goede pistes) en Oostenrijk (kwaliteit en service) samen. Bardonnechia telt 100km pistes. Tijdens de Olympische winterspelen van 2006 werden er ook een aantal wedstrijden in Bardonnechia gehouden. Alle snowboarddisciplines werden zo uitgevoerd in het snowpark van Bardonnechia. In totaal is er maar liefst 3,5km pistes gereserveerd voor freestylers met een veelvoud aan boxes, rails en kickers. Daarnaast heeft het skigebied ook een Olympische Half-pipe voor de echte hoogvliegers.

Goede sneeuwzekerheid

Sneeuwzekerheid zit hier ook helemaal goed, vermits het in tegenstelling tot de meer zuidelijk gelegen skigebieden meer sneeuw meepakt uit depressies komende vanuit het noorden. Verder heeft het door de zuidelijke ligging bijna geen last van de föhn en bij een goede Retour d’est kan het hier binnen no-time helemaal vol sneeuwen. De lariksbossen zorgen voor goed zicht tijdens flinke sneeuwbuien en met mooi weer liggen de hogere pistes boven de boomgrens klaar voor zonaanbidders. In 2017-18 kwamen er maar liefst 2 moderne liften bij en het gebied blijft zich jaarlijks verder ontwikkelen. Een aanrader voor alle niveaus skiërs en snowboarders!

Sfeervolle après-ski

Italië staat minder bekend om zijn levendige après-ski, maar dat is absoluut onterecht! Wat kan je verwachten? Italiaanse sfeer en ambiance, twee après-ski en feest locaties aan onze accommodaties op de pistes en nachtleven tot in de vroege uurtjes in één van de discotheken van het dorp. Stilzitten staat hier niet op de agenda!

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
DC Vedett Keytrade Bank Nalu