Boek nu!

Val d'Isère Frankrijk

Val d'Isère  hoogte

2127 m

Dorp hoogte

1550 m

lengte groene piste

57

lengte blauwe piste

115

lengte rood piste

90

lengte zwarte piste

39

301 km

snowpark
Val d'Isère
Val d'Isère
Val d'Isère
Val d'Isère
<
>

Dorp

Val d'Isère

De hometown van de beroemde Franse skiër Jean-Claude Killy

Val d'Isère heeft het allemaal! Een geweldig skigebied, sneeuwzekerheid vanaf de start van het winterseizoen tot het einde, een gezellig authentiek dorp en randanimatie voor elk type wintersporter van elke leeftijd. Als één van 's werelds beroemdste ski-resorts heeft Val d'Isère meegelift op het jarenlange succes van de beroemde Franse skiër Jean-Claude Killy die hier zijn thuisbasis had. Het is een geweldige toegangspoort tot het uitgebreide skigebied Espace Killy dat Tignes met Val d'Isère verbindt.

Een rijke geschiedenis

Tot 1930 was Val d'Isère een klein boerengehucht. Wanneer de sneeuw bezit nam van het land, lag alles stil gedurende acht maanden per jaar. Tot wanneer Jacques Mouflier, een ondernemer uit Parijs, de plaatselijke burgemeester overtuigde van de potentie van Val d'Isère als skigebied. Lokale boeren werden opgeleid als skileraren, men bracht stromend water en elektriciteit naar het dorp en al snel volgde de eerste skilift. Vandaag ontvangt Val d'Isère wekelijks meer dan 30.000 gasten, terwijl je toch nog steeds die rijke geschiedenis van het dorp kan voelen. Authentiek, maar springlevend met z'n vele bars, winkels, discotheken en zelfs restaurants van wereldniveau.

Voor jong en oud

Met de komst van de beroemde en beruchte La Folie Douce in 1980, kwam Val d'Isère in het vizier van het jonger geweld alsook het ouder geweld dat al eens graag de dansbenen bovenhaalde. Kort daarop volgden een even bekende Flyin Dutchman en nog veel andere bars en discotheken waardoor Val d'Isère in één klap ook dé trekpleister werd voor de wintersporters die ook naast de pistes en de wintersport hielden van live performances van dj's, echt après-ski en véél bier. Dag en nacht leeft het dorp, en je verblijf, dat kan je als je wilt helemaal links laten liggen. Binnen het rustige en authentieke kader is Val d'Isère erin geslaagd voor ieder wat wils aan te bieden. Voor jong en oud aan de grootste wensen en strengste eisen te voldoen. Een must-do in de Franse Alpen als je het ons vraagt!

Gebied

Espace Killy

Uitgestrekt, met een enorm hoogteverschil en enorm sneeuwzeker

Bekend bij de meest sportieve wintersporters om z'n enorm hoogteverschil van ruim 2000 meter, z'n enorme variatie aan pistes en z'n sneeuwzekerheid. De verbinding van Tignes met Val d'Isère door een modern liftensysteem, bracht de naam Espace Killy met zich mee. Ben je eerder een beginnend of eerder een gevorderd wintersporter? Er is voor ieder wat wils.

Enorm met meer dan 300 kilometer pistes

Ken je het gezegde 'Ik zie het bos niet meer door de bomen?'. Wel, dat is hier wel van toepassing. Met meer dan 300 kilometer aan brede en perfect geprepareerde pistes komen de kilometervreters onder ons niet toe met een weekje. Elke dag kom je weer nieuwe afdalingen tegen, die vaak uitgeven op een gezellig terrasje waar je in het zonnetje (als deze zich komt tonen) kan genieten van een opwarmer. Niet de goedkoopste opwarmer, maar eens zo smakelijk na al die harde inspanningen op de pistes.

Van glooiend blauw, naar pittig zwart

Van het noorden, over het oosten, naar het zuiden om dan in het westen opnieuw te beginnen. Beeld je in - je staat bovenaan de berg en je kiest gewoon welke windrichting je uit wilt skiën waarna je naar beneden kan razen om uiteindelijk 2000 meter lager uit te komen. Geweldig gewoon! Hier is het zoals de Fransen zeggen 'Grand Ski'. Je kan jezelf hier moe-skiën.

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
DC Vedett Keytrade Bank Nalu