Boek nu!

Serre Chevalier Frankrijk

Serre Chevalier  hoogte

2700 m

Dorp hoogte

1200 m

lengte groene piste

36

lengte blauwe piste

82

lengte rood piste

100

lengte zwarte piste

32

250 km

snowpark
Serre Chevalier
Serre Chevalier
Serre Chevalier
Serre Chevalier
<
>

Video

Gebied

Serre Chevalier

Een topper in de Franse Alpen

Serre Chevalier is een verborgen juweel verscholen achter de Col du Lautaret en het Parc National des Ecrins met prachtige panorama's en ongerepte natuur. Een modern liftensysteem, grote sneeuwzekerheid dankzij de vele noord gerichte hellingen boven de boomgrens, 250km aan goed geprepareerde pistes van alle niveaus, veel offpiste mogelijkheden en meer dan 300 dagen zon per jaar zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Het is niet voor niets dat Luc Alphand, één van Frankrijks meest gelauwerde skiërs en tegenwoordig succesvol avonturier, van hier afkomstig is. Ervaren skiërs kunnen hier echt hun grenzen gaan opzoeken, maar hoger in het gebied kunnen ook beginnende skiërs zich volledig laten gaan.

Sfeer en gezelligheid

Serre Chevalier heeft er veel aan gedaan om de betonnen hoogbouw van andere Franse skistations te vermijden, hierdoor vind je in de vele dorpjes tal van traditionele gebouwen terug.  Ga eens langs in de charmante restaurants die traditionele bergkost serveren met een aangename dosis Franse cuisine. Breng daarna een bezoekje aan het door Unesco Werelderfgoed erkende oude stadscentrum van Briançon en Les Grand Bains, een 4500m² groot wellness center rond natuurlijke thermen.

Dorp

Villeneuve/La Salle Les Alpes

Toegangspoort tot Serre Chevalier

Zoals de naam reeds doet vernoemen is Villeneuve, dat vaak in één adem genoemd wordt met La Salle les Alpes, één van de nieuwere dorpen in de regio. Gelegen aan de oevers van de Guisane vormt Villeneuve de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht doorheen het skigebied Serre Chevalier. Diverse stoeltjesliften en gondelbanen zetten je midden in het skigebied af. De pistes geven uit op de gezellige dorpskern met het tofste après-ski terras van 'Le Chazelay' wat ook het plezier na het skiën of snowboarden alleen maar ten goede komt. Hoewel het dorp vrij recent onstaan is ademt het toch een gezellige, rustieke sfeer uit.

 

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
DC Vedett Keytrade Bank Nalu