Boek nu!

Orcières Frankrijk

Orcières hoogte

2725 m

Dorp hoogte

1850 m

lengte groene piste

18

lengte blauwe piste

30

lengte rood piste

40

lengte zwarte piste

12

100 km

snowpark
Orcières
Orcières
Orcières
Orcières
<
>

Dorp

Orcières

Genieten van de Zuidfranse zon

Een typisch Frans wintersportstation gelegen in de zuidelijke Alpen waar het genieten is van de gedurende meer dan 300 dagen aanwezige Franse Zuiderzon.

Levendig en praktisch dorpscentrum

Eens aangekomen in het dorp, wordt je meteen uitgenodigd door de vele kleurrijke winkels, bars en restaurants. Dat is ook meteen de grootste troef van Orcières 1850, op elke hoek van de straat is er wel iets te doen of vind je wel wat je nodig hebt. De auto kunnen we hier thuislaten, alles ligt op wandelafstand van elkaar en van op elk punt in het dorp beschik je over een gemakkelijke toegang tot de pistes en eerste skiliften, telkens op maximaal wandelafstand van je verblijf. Charmant of traditioneel is het dopscentrum niet, maar praktisch, uitgebreid en voorzien van alle moderne gemakken voor de meest veeleisende wintersporters zeker wel.

Skigebied

Orcières Merlette

Zuidelijk gelegen, maar toch sneeuwzeker

Met z'n ligging in de Zuidfranse Hautes Alpes geniet men in het skigebied van Orcières Merlette van meer dan 300 zondagen per jaar. Toch spreken we hier van een geweldige sneeuwzekerheid tijdens het winterseizoen, want als het hier sneeuwt, dan sneeuwt het hier kort maar hevig. 's Ochtends vroeg kan je zo vaak genieten van een verse laag poedersneeuw.

Gemakkelijke en moderne liftverbindingen

Met z'n 100 km pistes, mag dit skigebied uitpakken met aardig wat pistes die daarenboven nog eens geweldig met elkaar verbonden zijn door een modern liftensysteem. Vanaf je vertrek aan je accommodatie sta je voor je het weet bovenop de top met adembenemende uitzichten over het uitgestrekte skigebied. Je hebt de keuze uit een grote hoeveelheid rode en blauwe pistes, terwijl er eveneens ook voorzieningen zijn voor de absolute beginners op de groene pistes en voor de meest gevorderde skiërs en snowboarders op de zwarte pistes. Houdt een pistepaaltje je niet tegen? Ga dan zeker op ontdekking naast de pistes, want je skiet/snowboard zo van de ene piste naar de andere.

Niet alleen skiën en snowboarden

Stilzitten staat niet op de agenda in Orcières Merlette. Heb je het skiën of snowboarden even gezien? Bekijk dan zeker de verschillende randactiviteiten waaronder speedriding (skiën met een valscherm), paragliden, watervalklimmen, snowscoots die worden toegestaan in de liften of de zip-line waarbij je met hoge snelheid de berg afraast van de ene bergtop naar de andere. Altijd al eens willen proeven van de meer klassieke wintersporten? Ga dan eens schaatsen, langlaufen of mee met de hondensledetochten. Een absolute aanrader! Naast de pistes stoppen de ontdekkingen niet met een full-size ijsbaan en een uitgebreid zwembad, incl. glijbaan.

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
DC Vedett Keytrade Bank Nalu