Boek nu!

La Tzoumaz Zwitserland

La Tzoumaz hoogte

3330 m

Dorp hoogte

821 m

lengte groene piste

0

lengte blauwe piste

107

lengte rood piste

202

lengte zwarte piste

103

412 km

snowpark
La Tzoumaz
La Tzoumaz
La Tzoumaz
La Tzoumaz
<
>

Dorp

La Tzoumaz

Op een hoogte van 1500m, op een boogscheut van het internationale Verbier, ligt het gezellige dorpje La Tzoumaz. Het kleine dorpscentrum is voorzien van alle gemakken met heel wat sportzaken, een gigantische (en goedkope) supermarkt, een aantal traditionele restaurants en verscheidene sfeervolle barretjes. De vlotte gondel vertrekkende vanuit het dorp brengt je meteen naar een hoogte van 2400m.

Rödelen vanaf de top op 2400m tot in het dorp

Genoeg van het skiën of snowboarden? Huur eens een slee, trek de berg op met de gondel en race met een groepje vrienden terug naar beneden tot in het dorp. Je gaat zo van maar liefst 2400m naar 1500m! Grappige taferelen en geklungel verzekerd.

Prima verbinding met Verbier en de rest van het skigebied

Vanaf de top bovenaan de gondel ski je of terug naar het dal van La Tzoumaz, of kan je doorsteken naar de kant van Verbier en de rest van het skigebied Les Quatre Vallées. De onderlinge verbindingen, vertrekkende vanaf La Tzoumaz, naar de rest van het skigebied zijn vlot en gemakelijk. Je bevindt je voor je het weet in het midden van het skigebied. Een groot voordeel tegenover de naburige dorpen Veysonnaz en Nendaz van waar je een slechte verbinding hebt naar de rest van het skigebied. Recentelijk is er ook een nieuwe dalafdaling de top boven Verbier verbindt met La Tzoumaz, wat maakt dat ook terugkeren een genot is, via een aantal après-ski barretjes. Alternatief is een tien kilometer lange en uitdagende skiroute (niet geprepareerd).

Skigebied

Les Quatre Vallées

Beroemd en berucht om z'n offpiste mogelijkheden en eindeloze pistes, goed voor in totaal 412km! Les Quatre Vallées is één van de grootste aaneengeschakelde skigebieden van Zwitserland, meer bepaald gelegen in het Franstalige gedeelte van Valais. De nadruk ligt op de mogelijkheden voor de (ver)gevorderde wintersporters, maar ook voor de beginnende wintersporters zijn er mogelijkheden te over. Hoogtevrees? Opletten, want de hoogste lift in Les Quatre Vallées neemt je mee tot op een hoogte van maar liefst 3300m van waar je een adembenemend uitzicht hebt over de omringende Alpenreuzen, met name de Matterhorn en de Mont Blanc.

Groots en uitdagend skigebied

Waar te beginnen? Dat is het gevoel dat je krijgt bij het openen van het pisteplan. Heerlijk vinden wij het! Bij een lekker ontbijt met een warme koffie, de routes voor de dag plotten en telkens opnieuw pistes ontdekken die je nog niet eerder bent tegengekomen. Vanaf La Tzoumaz en Verbier geniet je van de beste en snelste verbindingen met de rest van het skigebied. De verbindingen vanaf Veysonnaz en Thyon 2000 zijn uitdagend en eerder lang, maar dat mag de pret niet bederven. Er zijn weinig skigebieden in de Alpen die zo gevarieerd zijn als Les Quatre Vallées.

Elk dorp z'n eigen sfeer

Eens je gemakkelijk uit de voeten geraakt op de latten of het board, kan je op een dag grote tochten plannen waarbij je de verschillende dorpen aan het skigebied kan gaan ontdekken. Elk dorp heeft z'n eigenheid, z'n eigen sfeer. Een aanrader om op ontdekking uit te gaan! Verbier is verreweg het bekendste dorp van het skigebied. Het dorp is sportief en mondain, met gasten die per dag meer verdienen dan wij soms in een jaar doen, maar tegelijkertijd vind je er ook de echte 'skibums', oftewel skiërs en snowboarders die puur voor het terrein en de sneeuw er alles aan doen om in Verbier een seizoen door te brengen. La Tzoumaz, net naast Verbier, is dan wat kleiner en vooral goedkoper maar even gezellig en voorzien van alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke week vol ski en après-ski.

Ook buiten de pistepaaltjes

Maart brengt de laaste wedstrijd van de Freeride World Tour met zich mee naar Les Quatre Vallées. De imposante Bec de Rosses reus is de speeltuin van 's werelds beste off-piste skiërs en snowboarders. Het zal je niet verbazen dat Les Quatre Vallées, en met name Verbier, zeer populair is bij de daredevils onder ons die al eens het geprepareerde gedeelte achter zich willen/durven laten. Dit alles in combinatie met de prima sneeuwcondities van december tot en met april maken van dit skigebied een beroemde trekpleister bij het Nederlandse en Belgische wintersport publiek.

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
DC Vedett Keytrade Bank Nalu