Boek nu!

Serre Chevalier Frankrijk

Serre Chevalier  hoogte

2700 m

Dorp hoogte

1200 m

lengte groene piste

36

lengte blauwe piste

82

lengte rood piste

100

lengte zwarte piste

32

250 km

snowpark
Serre Chevalier
Serre Chevalier
Serre Chevalier
Serre Chevalier
<
>

Dorp

Chantemerle

Het epicentrum van de Serre Chevalier vallei. Chantemerle is het dorp dat jaarlijks het grootste aantal toeristen mag ontvangen van de hele vallei. Er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd in de gezellige dorpskern, zoals een kermis, concerten, bijeenkomsten en wedstrijden, wat leven in de brouwerij brengt. De beroemde zwarte piste ‘Olympique’ of piste ‘Luc Alphand’ tot beneden in het dorp geeft uit op het dorpsplein met verscheidene barretjes, restaurants en een winkelcentrum. ’s Ochtends de pistes op gaan kost niet veel moeite door de nieuwe multi-cabinelift die vertrekt van op het centrale dorpsplein. Overal in het dorp is het voor de pendelaars handig gratis parkeren.

Villeneuve/La Salle Les Alpes

Zoals de naam reeds doet vernoemen is Villeneuve, dat vaak in één adem genoemd wordt met La Salle les Alpes, één van de nieuwere dorpen in de regio. Gelegen aan de oevers van de Guisane vormt Villeneuve de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht doorheen het skigebied Serre Chevalier. De pistes geven uit op de gezellige dorpskern met het tofste après-ski terras van 'Le Chazelay' wat ook het plezier na het skiën of snowboarden alleen maar ten goede komt. Hoewel het dorp niet prat gaat op een lange geschiedenis ademt het toch een gezellige, rustieke sfeer uit.

 

Gebied

Serre Chevalier

Serre Chevalier is een verborgen juweel verscholen achter de Col du Lautaret en het Parc National des Ecrins met prachtige panorama's en ongerepte natuur. Een modern liftensysteem, grote sneeuwzekerheid dankzij de vele noord gerichte hellingen boven de boomgrens, 250km aan goed geprepareerde pistes van alle niveaus, veel offpiste mogelijkheden en meer dan 300 dagen zon per jaar zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Het is niet voor niets dat Luc Alphand, één van Frankrijks meest gelauwerde skiërs en tegenwoordig succesvol avonturier, van hier afkomstig is. De hele vallei ademt sfeer en gezelligheid uit. Elk dorp heeft z'n eigen charme en overal zijn er aanbevelenswaardige restaurants te vinden die traditionele bergkost serveren met een aangename dosis Franse cuisine. Het skiën of snowboarden even beu? Ga er dan even tussenuit en breng een bezoek aan het door Unesco Werelderfgoed erkende oude stadscentrum van Briançon en Les Grand Bains, een 4500m² groot wellness center rond natuurlijke thermen.

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
Burton Vedett Sommersby Besos Cerveza Monster Energy
Spa