Boek nu!

Valmeinier 1800 Frankrijk

Valmeinier 1800 hoogte

2594 m

Dorp hoogte

1430 m

lengte groene piste

20

lengte blauwe piste

56

lengte rood piste

58

lengte zwarte piste

16

150 km

snowpark
Valmeinier 1800
Valmeinier 1800
Valmeinier 1800
Valmeinier 1800
<
>

Dorp

Valmeinier 1800

Alles op wandelafstand

Valmeinier is opgesplitst in twee dorpen: Valmeinier 1500 en Valmeinier 1800. Qua dorp en keuze aan accommodaties steekt Valmeinier 1800 er echter bovenuit. Centraal ligt de ‘Place des Neiges’ waar tal van winkels, snackbars, restaurants, bars en een discotheek te ontdekken zijn op wandelafstand van elkaar. Het dorp straalt een leuke sfeer uit en biedt tal van mogelijkheden op het vlak van entertainment. Een kleinschaligere bestemming waar alle voorzieningen aanwezig zijn om een aangename wintersportweek door te brengen en dat allemaal voor een gunstige prijs.

Lokale producten

In de zomer lopen de koeien op de akkers waar je 's winters naar beneden knalt. Dit betekent dat je in Valmeinier geweldige Alpenproducten kan vinden zoals de beroemde en overheerlijke Beaufort kaas, Reblochon en geweldig vlees. Het beste lokale product is en blijft natuurlijk génépi, een traditionele kruidenlikeur, ideaal om op te warmen na een dag skiën. 

Gebied

Galibier Thabor

Uitgestrekt skigebied

Aan de voet van de Col du Galibier, vlakbij de Vanoise op de grens van de noordelijke en zuidelijke alpen liggen de dorpen Valmeinier en Valloire. Deze twee dorpen zijn verbonden door het wintersportgebied Galibier Thabor met een gevarieerd aanbod aan 150 km pistes. Het gebied is verdeeld over drie bergkammen: Le Crey du Quart, La Setaz en Le Gros Crey. Met 70% van de pistes gelegen boven de 2000 m is sneeuwzekerheid in dit gebied gegarandeerd.

Voor elk niveau

Beginnende skiërs kunnen hun hart ophalen op de vele blauwe en rode pistes. Maar ook voor de ervaren skiërs zijn er tal van kilometers die ze kunnen verslinden. Zijn de sneeuw- en weercondities optimaal, dan kan je genieten van uitgebreide off-piste mogelijkheden. Er is de voorbije jaren ook enorm geïnvesteerd in nieuwe liften. 

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
DC Vedett Keytrade Bank Nalu