Boek nu!

Orcières 1850 Frankrijk

Orcières 1850 hoogte

2725 m

Dorp hoogte

1850 m

lengte groene piste

18

lengte blauwe piste

30

lengte rood piste

40

lengte zwarte piste

12

100 km

snowpark
Orcières 1850
Orcières 1850
Orcières 1850
Orcières 1850
<
>

Dorp

Orcières 1850

Genieten van de Zuidfranse zon

Een typisch Frans wintersportstation gelegen in de zuidelijke Alpen waar het genieten is van de gedurende meer dan 300 dagen aanwezige Franse Zuiderzon.

Levendig en praktisch dorpscentrum

Eens aangekomen in het dorp, wordt je meteen uitgenodigd door de vele kleurrijke winkels, bars en restaurants. Dat is ook meteen de grootste troef van Orcières 1850, op elke hoek van de straat is er wel iets te doen of vind je wel wat je nodig hebt. De auto kunnen we hier thuislaten, alles ligt op wandelafstand van elkaar en van op elk punt in het dorp beschik je over een gemakkelijke toegang tot de pistes en eerste skiliften, telkens op maximaal wandelafstand van je verblijf. Charmant of traditioneel is het dopscentrum niet, maar praktisch, uitgebreid en voorzien van alle moderne gemakken voor de meest veeleisende wintersporters zeker wel.

Skigebied

Orcières-Merlette

Zuidelijk gelegen, maar toch sneeuwzeker

Met z'n ligging in de Zuidfranse Hautes Alpes geniet men in het skigebied van Orcières-Merlette van meer dan 300 zondagen per jaar. Toch spreken we hier van een geweldige sneeuwzekerheid tijdens het winterseizoen, want als het hier sneeuwt, dan sneeuwt het hier kort maar hevig. 's Ochtends vroeg kan je zo vaak genieten van een verse laag poedersneeuw.

Gemakkelijke en moderne liftverbindingen

Met z'n 100 km pistes, mag dit skigebied uitpakken met aardig wat pistes die daarenboven nog eens geweldig met elkaar verbonden zijn door een modern liftensysteem. Vanaf je vertrek aan je accommodatie sta je voor je het weet bovenop de top met adembenemende uitzichten over het uitgestrekte skigebied. Je hebt de keuze uit een grote hoeveelheid rode en blauwe pistes, terwijl er eveneens ook voorzieningen zijn voor de absolute beginners op de groene pistes en voor de meest gevorderde skiërs en snowboarders op de zwarte pistes. Houdt een pistepaaltje je niet tegen? Ga dan zeker op ontdekking naast de pistes, want je skiet/snowboard zo van de ene piste naar de andere.

Niet alleen skiën en snowboarden

Stilzitten staat niet op de agenda in Orcières-Merlette. Heb je het skiën of snowboarden even gezien? Bekijk dan zeker de verschillende randactiviteiten waaronder speedriding (skiën met een valscherm), paragliden, watervalklimmen, snowscoots die worden toegestaan in de liften of de zip-line waarbij je met hoge snelheid de berg afraast van de ene bergtop naar de andere. Altijd al eens willen proeven van de meer klassieke wintersporten? Ga dan eens schaatsen, langlaufen of mee met de hondensledetochten. Een absolute aanrader! Naast de pistes stoppen de ontdekkingen niet met een full-size ijsbaan en een uitgebreid zwembad, incl. glijbaan.

Snowfest festival

Snowfest muziek- en sportfestival 2019 @ Orcières 1850, Frankrijk lesvrije week 01/02-10/02/2019

Winter's here! Summer's over, but not quite... We trekken het beste van het zomerseizoen gewoon door en nemen hetgeen waar wij Belgen zo bekend om staan mee naar de Franse Alpen; een festival! Winterseizoen 2018-19 luidt het startschot voor Snowfest. Een spiksplinternieuw festival voor studenten, door studenten en met studenten bestaande uit een onvergetelijke cocktail van de beste muziek performances door vooraanstaand Belgisch dj-geweld en sportieve activiteiten zowel op als naast de pistes. Eerste bestemming op het lijstje; Orcières 1850 in de Zuidfranse Hautes Alpes. Een goedkopere, maar geweldige bestemming, waar je dus voldoende centjes aan de kant kan zetten om te investeren in hydrataterende drankjes na een lange dag inspanningen op de pistes. Niet alleen op de après-ski, nee nee, tot in de vroege uurtjes!

Beeld je even in...

Je bent alles aan het geven op de meer dan 100km pistes en opeens kom je tenmidden de pistes bovenaan de berg het Snowfest après-ski terras tegen met daarrond de Snowfest playground waar je meerdere sportieve randactiviteiten kan ontdekken zoals snowtubing, snowvolley, freestyle ski en snowboard, enzovoort. Daar stop je toch wel even voor? Dachten wij ook! Eén drankje, twee drankjes, drie drankjes, hupla de goesting om die dansbenen boven te halen komt ook ineens opzetten. Stilstaan is voor watjes, benen losgooien, de knapste griet of kerel vastpakken en mee naar boven trekken op de danstafels om dan luidkeels mee te zingen op de beste après-ski muziek die tot beneden in het dal weergalmt. Terwijl de zon stilaan wegzakt achter de horizon, klikken we onze ski's en snowboards weer aan om die laatste dalafdaling aan te vallen. Samen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en hoe meer hilarische taferelen). Snel eten, schminken voor de dames/wax voor de mannen of gewoon de marginaalste outfit aantrekken en op naar de Snowfest Club waar het feest doorgaat tot in de vroege uurtjes. Helemaal van ons, helemaal van Snowfest!

Als dat nog niet genoeg is...

Dacht je dat je al alles gezien had? Guess again! Een giga poolparty in het enorme zwembadcomplex en discoschaatsen op de full-size schaatsbaan zijn pas het neusje van de zalm. Beide betalende activiteiten, maar ab-so-luut niet te missen! Met uitzicht op de omringende bergtoppen zwemmen en schaatsen in het beste gezelschap onder de beats van de Snowfest dj's. Ja-ha!

Waar wacht je nog op? BOEKEN! Je Snowfest festivalticket zit inbegrepen bij jouw reispakket, met uitzondering van de toegangstickets voor de Snowfest poolparty en het Snowfest discoschaatsen. Maar klik even verder, dan zal je zien dat je deze aan een prikje erbij kan nemen.

 

 

Share on: share on facebook share on twitter share on whatsapp

<
>
x
Burton Vedett Sommersby Besos Cerveza Monster Energy
Spa